Linkuri accesibilitate

CEDO a decis că Rusia a încălcat mai multe drepturi ale liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi


Aleksei Navalnîi la CEDO

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că Rusia a încălcat mai multe drepturi ale liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi, când a fost arestat și închis. Potrivit Curţii, Rusia a acționat „ilegal și în mod arbitrar” și că deciziile instanţelor rusești au fost „motivate politic”.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că autoritățile din Rusia, între 2012 si 2014, i-au încălcat lui Navalnîi drepturile, arestându-l și întemnițându-l fără o justificare legală și într-un mod care nu este necesar într-o democrație. Navalnîi a fost de față când tribunalul de la Strasbourg și-a anunțat decizia, și a declarat suporterilor săi că decizia tribunalului european este un exemplu „de justiţie adevărată”, și îi poate motiva pe cetățenii ruși care nu își găsesc dreptatea în justiţia țării lor în cauze legate de activitatea lor politica în opoziţie să se adrese instanței europene.

Moscova nu a comentat până acum decizia Curţii Europene pentru Drepturile Omului, dar în trecut a refuzat de mai multe ori să îndeplinească deciziile instanței, spunând că acestea ar fi „anti-rusești” și fi motivate politic.

XS
SM
MD
LG