Linkuri accesibilitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat Partidul Social Democrat şi a spus că nu mai schimbă miniștri până la 1 decembrie


Președintele Klaus Iohannis la învestirea noilor miniştri

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat Partidul Social Democrat de guvernământ pentru numărul mare de remanieri de guvern și a anunțat că amână, până după 1 decembrie, numirea noilor miniștrii la Dezvoltare și Transporturi, relatează Hotnews.

„După 1 decembrie discutăm, până atunci nu schimbăm miniștri”, a declarat Iohannis. Șeful statului a spus că PSD a rotit 70 de persoane în guvernele din ultimii doi ani. „Așa nu se poate guverna. Cum să ne imaginăm că poate funcționa un guvern cu două remanieri într-o săptămână. Nu sunt de acord să contribui cu o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel”, a spus președintele român.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a respins și propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA. Iohannis a motivat refuzul spunînd că „nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate”.

XS
SM
MD
LG