Linkuri accesibilitate

Incident naval ruso-ucrainean: președintele american Donald Trump și-ar putea anula întâlnirea cu Vladimir Putin


Președintele american Donald Trump a declarat că ar putea anula întâlnirea separată cu președintele rus Vladimir Putin, de la sfârșitul săptămânii, din cauza incidentului naval din Marea Neagră dintre Rusia și Ucraina și a faptului că Rusia nu i-a eliberat pe marinarii ucraineni capturați duminică. Discuțiile Trump-Putin urmau să aibă loc în marginea summitului G20 din Argentina, din 30 noiembrie – 1 decembrie.

Într-un interviu pentru cotidianul Washington Post, Trump a declarat că așteaptă raportul Consiliului Național de Securitate despre ciocnirea din largul coastelor peninsulei Crimeea, din 25 noiembrie.

Un tribunal rus a decis marți că 14 din cei 24 de marinari ucraineni, reținuți duminică, rămân în detenție pentru două luni. Rusia susține că un convoi de trei vase ucrainene a violat apele teritoriale în apropiere de peninsula Crimeea, anexată abuziv de Rusia în martie 2014. Vasele au fost sechestrate, iar echipajele reținute. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a avertizat însă, marți, că incidentul de duminică ar putea „provoca un război în toată legea” între Ucraina și Rusia.

XS
SM
MD
LG