Linkuri accesibilitate

Două persoane acuzate de crimă au fost executate în Belarus


La Centrul „Viasna” pentru apărarea drepturilor omului de la Minsk
La Centrul „Viasna” pentru apărarea drepturilor omului de la Minsk

Belarusul a executat două persoane acuzate de crimă, potrivit unui anunț al Grupului pentru apărarea drepturilor omului, „Viasna”. Potrivit organizației, mama unuia dintre condamnatii la moarte, Ihar Herșanku, a fost anunțată astazi oficial că sentința impotriva fiului ei a fost executată. Un anunt similar a primit si mama celuilalt condamnat, Simion Berejni, cu o zi inainte.

Uniunea Europeana a repetat cererea sa ca regimul Lukașenka sa impuna un moratoriu asupra pedepsei capitale. Purtatoarea de cuvînt a coordonatoarei politicii externe a Uniunii, Maja Kocijancic, a spus că „Uniunea Europeana își reafirmă opozitia fermă și fara echivoc față de pedeapsa capitala”.

Cei doi au fost condamnati la moarte, justitia gasindu-i vinovați că omorau și răpeau persoane în virstă pentru a le lua locuintele. Ei acționau într-o bandă, iar ceilalți membri ai grupului au fost condamnati la inchisoare între 22 si 24 de ani.

Potrivit organizatiilor pentru apărarea drepturiolor omului, din 1991 și pînă acum peste 400 de oameni au fost executati in Belarus. Anul acesta patru oameni au fost executati, iar alti doi condamnați la moarte.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG