Linkuri accesibilitate

Ucraina interzice intrarea pe teritoriul ei a cetățenilor ruși bărbați între 16 și 50 de ani


Control de pașaport la punctul de graniță Hoptivka, în Ucraina, 29 noiembrie 2018
Control de pașaport la punctul de graniță Hoptivka, în Ucraina, 29 noiembrie 2018

Ucraina a interzis bărbaților, cetățeni ruși, cu virsta între 16 si 60 de ani să intre in țara. Anunțul a fost facut astazi de președintele de la Kiev, Petro Poroșenko, pe un mesaj twitter, în care a precizat ca a luat aceasta decizie pentru a impiedica formarea unor „armate particulare ruse” pe teritoriul țării sale.

Decizia Kievului vine pe fundalul incidentelor de duminica din Marea Azov, cind forțe rusești au sechestrat trei nave ucrainene si echipajele lor, barind trecerea prin strimtoarea Kerci din apropierea peninsulei Crimeea, anexata ilegal de Rusia acum patru ani.

Rusia ii sprijina pe separatiștii din estul Ucrainei, iar în ciocnirile dintre forțele guvernamentale ucrainiene si separatisti peste 10.000 de oameni au fost omoriți. Cei 24 de marinari ucraineni reținuti de forțele ruse au fost transferati din Crimeea intr-o inchisoare din Moscova. Informația a fost confirmata de Moscova, prin vocea avocatului poporului din guvern. Un tribunal rus din Crimeea i-a condamnat la două luni de detenție sub acuzatia ca ar fi intrat ilegal in apele teritoriale ale Rusiei.

XS
SM
MD
LG