Linkuri accesibilitate

Trump spune a fost o decizie „inteligentă” să încerce să pună pe picioare o afacere imobiliară în Rusia până în 2016


Președinții Donald Trump și Vladimir Putin sîmbătă la summitul G20 de la Buenos Aires

Președintele american Donald Trump a declarat că a fost o decizie „inteligentă” să încerce să pună pe picioare o afacere imobiliară în Rusia până în 2016, când era pe punctul de a deveni candidatul Partidului Republican în alegerile prezidențiale din același an.

Într-o serie de mesaje pe Twitter scrise în timp ce se află în Argentina pentru summitul G20, Trump a reacționat la știrea de joi că fostul său avocat personal, Michael Cohen a recunoscut că a mințit în Congres în 2017, când a fost audiat despre afacerile concernului Trump în Rusia. Cohen a spus atunci că negocierile ar fi fost întrerupte în ianuarie 2016. Echipa procurorului special Robert Mueller susține însă că negocierile s-au prelungit până în iunie 2016.

Cohen a fost audiat anul trecut de Comisia senatorială pentru serviciile de informații, iar în noiembrie a anunțat că va colabora cu procurorul special. Robert Mueller conduce ancheta care încearcă să determine dacă echipa de campanie a condidatului Donald Trump a colaborat cu Rusia în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. Trump a criticat de la bun început această anchetă, spunînd că ar fi o „vânătoare de vrăjitoare”.

XS
SM
MD
LG