Linkuri accesibilitate

Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani


Președintele George H. Bush la o conferință de presă la Washington la 6 mai 1992

Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat, vineri seara târziu fiul său,George W. Bush, și el fost președinte. George H.W. Bush a fost și vicepreședinte în administrația Reagan, reprezentantul Statele Unite la Națiunile Unite, și ambasador în China.

Republican moderat, George H.W.Bush a devenit al 41-lea președinte al Statelor Unite în 1989, un mandat marcat de mari evenimente de politică externă: căderea Zidului de la Berlin, reunificare Germaniei, destrămarea Uniunii Sovietice și în 1990, primul război din Golful Persic, izbucnit odată cu invazia Kuweitului de către Irak, În cursul mandatului, Bush a neglijat însă politica internă, economia americană a intrat în recesiune, iar patru ani mai târziu a pierdut în fața democratului Bill Clinton.

Aflat la summitul G20, președintele Donald Trump a dat publicității o declarație în care afirmă că fostul președinte George H.W.Bush „a condus naţiunea noastră, şi lumea, spre o finalizare paşnică şi victorioasă a Războiului Rece".

XS
SM
MD
LG