Linkuri accesibilitate

Serviciul Federal de Migrație rus confirmă declarațiile președintelui Dodon referitoare la o legalizare a statutului migranților ilegali


Un pașaport moldovenesc la Centrul Multifucțional de Migrație, Saharovo de la Moscova
Un pașaport moldovenesc la Centrul Multifucțional de Migrație, Saharovo de la Moscova

Serviciul Federal rus de Migrație a confirmat anunțul făcut luna trecută de președintele Igor Dodon, anume că cetățenii moldoveni care se află ilegal acum în Rusia și-ar putea legaliza șederea dacă se întorc în R.Moldova între 1 ianuarie și 24 februarie. Pe 24 februarie 2019 sunt programate și alegerile generale care se vor ține pentru prima data în baza sistemului mixt.

Potrivit unei note oficiale, citată de IPN, de pe 25 februarie, autoritățile ruse ar putea anula sau impune sancțiuni mai blînde celor care ar vrea să se reîntoarcă în Rusia, dar au interdicție în baza articolelor 26 și 27 din legea migrației.
Într-o postare pe Facebook, șeful statului Igor Dodon, apreciază că de această prevedere ar putea beneficia circa 170 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

„Acum, cetățenii R. Moldova care (...) au încălcat legislația imigraționistă a Rusiei pot beneficia de anularea acestor încălcări, dacă vor părăsi teritoriul Rusiei în perioada ianuarie – februarie 2019 și vor reveni în Rusia nu mai devreme de luna martie anul viitor. Această decizie îi vizează și pe cetățenii RM care anterior au fost deportați din cauza acelorași încălcări”, se spune în postarea lui Igor Dodon.

XS
SM
MD
LG