Linkuri accesibilitate

Derek J. Hogan: „Vrem să vă ajutăm pentru a avea siguranța că procesul electoral este credibil” (VIDEO)


„Vrem să vă ajutăm pentru a avea siguranța că procesul electoral este credibil”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00

Noul ambasador american la Chişinău, Derek J. Hogan, a afirmat că Statele Unite vor să ajute Republica Moldova pentru a avea siguranța că procesul electoral este credibil, subliniind că alegerile din februarie sunt foarte importante pentru Republica Moldova. Derek Hogan a fost invitat la Congresul anual al absolvenților programelor americane, unde a vorbit despre prioritățile mandatului său.

„Prima direcție pe care ne concentrăm activitatea este de a ajuta Moldova să fie mai rezilientă și mai rezistență față de influența externă malignă, distructivă. Și a doua este de a ajuta Moldova să construiască o guvernare mai bună, cu instituții puternice democratice și să combată corupția”, a spus ambasadorul american.

Hogan a subliniat că în acest moment însă accentul este pus în mod special pe alegerile din februarie, „care sunt niște foarte, foarte importante pentru Moldova”, iar în acest sens Statele Unite oferă asistență tehnică, dar și sprijin tuturor celor implicați în procesul electoral din R.Moldova – guvern, partide politice, societatea civilă, organizațiile media. „Noi vrem să ajutăm pentru a avea siguranța că procesul electoral este credibil, adică este legitim și că respectă votul, votul final al cetățeanului”, a mai spus noul ambasador aamerican Chişinău.

XS
SM
MD
LG