Linkuri accesibilitate

Președintele Vladimir Putin și lideri ai opoziției ruse au venit să-și ia rămas bun de la Ludmila Alekseieva (VIDEO)


Un ultim omagiu pentru Liudmila Alexeeva
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:15 0:00

La Moscova a avut loc ceremonia de rămas bun cu una dintre cele mai importante activiste pentru drepturile omului din Rusia, Ludmila Alekseieva. Ea a încetat din viaţă pe 8 decembrie, într-un spital din Moscova, la vârsta de 91 de ani.

La ceremonia care a avut loc la Casa Jurnaliștilor de la Moscova au participat și ambasadorul american în Rusia, Jon Huntsman, și Mihail Fedotov, șeful Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia, ca și liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi și alţi activişti pentru drepturile omului.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a depus personal o coroana de flori, iar potrivit corespondenților de la Radio Svoboda, măsurile de securitate au fost întărite și numai unui număr limitat de jurnaliști li s-a permis accesul.

Unuia dintre cei mai importanți activişti pentru drepturile omului Lev Ponomariov nu i s-a permis să ia parte la ceremonii, fiind în detenție pentru 16 zile, deoarece, potrivit procuraturii, ar fi organizat „manifestaţii ilegale” prin internet.

Alekseieva a fost obligată de autoritățile sovietice să părăsească Uniunea Sovietică în 1977. A revenit în 1993 și a fost una dintre cele mai respectate persoane din Rusia și una dintre fondatoarele Grupului Helsinki de la Moscova. Ludmila Alekseieva a fost un critic al regimului lui Vladimir Putin.

XS
SM
MD
LG