Linkuri accesibilitate

Doi deputați independenți din Ungaria au fost scoși cu forța din sediul televiziunii de stat de la Budapesta


Imagine generică
Imagine generică

Doi parlamentari independenți din Ungaria au fost scoși cu forța din sediul televiziunii de stat de la Budapesta luni, după ce încercaseră să dea citire unei petiții. Cei doi deputați făceau parte dintr-un grup mai mare de parlamentari care au petrecut noaptea la televiziune, la capătul unei duminici de proteste antiguvernamentale, care urmau să fie reluate luni seară.

În petiția lor, cei doi deputați își exprimau sprijinul pentru proteste, cerând ca și demonstranții anularea unei noi legi a muncii, asigurarea independenței presei și alăturarea Ungariei la o structură de procurori a UE. Deputata Bernadett Szel a publicat luni pe pagina ei de Facebook o înregistrare video în care colegul ei Akos Hadhazy este târât și scos din clădirea televiziunii de către paznicii clădirii.

Szel a spus că și ea a fost mai târziu scoasă cu forța. Partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, a criticat rămânerea peste noapte a deputaților la televiziune, spunând că au abuzat de puterile lor parlamentare ca să se „amestece în politica editorială” a televiziunii.

XS
SM
MD
LG