Linkuri accesibilitate

Dodon a discutat cu Krasnoselski despre un eventual „model cuprinzător și definitiv de reglementare a conflictului transnistrean”


Igor Dodon și Vadim Krasnoselski, la Bender
Igor Dodon și Vadim Krasnoselski, la Bender

Președintele Igor Dodon a anunțat că a avut, miercuri, la Bender, „o nouă întrevedere de lucru cu liderul administrației din Transnistria, Vadim Krasnoselskii”.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a spus că a trecut în revistă, împreună cu liderul regiunii separatiste, rezultatele măsurilor de consolidare a încrederii, din ultimii doi ani.

Dodon și Krasnoselski s-au arătat mulțumiți de acest bilanț. „Din cele opt puncte propuse în „Pachetul de măsuri” au fost realizate șase”, a menționat spus Dodon. În timp ce Vadim Krasnoselski a declarat, citat de presa transnistreană, că „2017 a fost anul obținerii unor înțelegeri, iar 2018 a fost anul punerii lor în practică”. „Desigur, mai sunt chestiuni ce merită o atenție suplimentară, dar sunt convins că, împreună, vom reuși”, a spus liderul administrației separatiste.

Moldova - Igor Dodon and Vadim Krasnoselski, in Bender, 25Dec2018
Moldova - Igor Dodon and Vadim Krasnoselski, in Bender, 25Dec2018

Totodată, președintele Igor Dodon și-a reafirmat sprijinul pentru menținerea „actualei operațiuni de pacificare” la Nistru, dominate de Rusia. El a spus că a discutat cu Krasnoselski și despre „crearea condițiilor necesare (...) legate de identificarea unui model cuprinzător și definitiv de reglementare a conflictului transnistrean”.

În recenta sa conferință de presă anuală, liderul administrației separatiste declara că Tiraspolul nu va renunța niciodată la ideea obținerii independenței și că nu va discuta cu Chișinăul decât chestiuni de ordin social și economic, dar nu și politic.

XS
SM
MD
LG