Linkuri accesibilitate

Trump: „shutdown” va continua până când se va găsi o soluție pentru construcția zidului la granița cu Mexic


Donald Trump
Donald Trump

Președintele Donald Trump a declarat că așa-numitul „sutdown” - blocarea parțială a Guvernului federal - va continua până când cererea sa privind finanțarea construcției zidului la granița cu Mexic va fi îndeplinită.

Potrivi Vocii Americii, un sfert din instituțiile de stat americane și-au suspendat activitatea. Închiderea parțială a guvernului SUA, sâmbătă, a afectat peste 800 de mii de angajați bugetari, mai mult de jumătate din care continuă să lucreze fără remunerare.

Disputa asupra bugetului între Congres și președintele Trump ar putea fi rezolvată după Crăciun – 24 și 25 decembrie fiind zile de sărbătoare, iar cea mai apropiată ședință a Senatului este stabilită pentru ziua de joi.

În centrul disputei se află construcția zidului de la granița cu Mexic. Președintele a cerut Congresului să aloce 5,7 miliarde de dolari pentru etapa inițială a acestui proiect, al cărui cost total ar putea depăși 20 de miliarde de dolari.

În timpul campaniei electorale, Trump a promis că toate cheltuielile pentru construcția zidului vor fi acoperite de Mexic. Congresul a refuzat să dea curs cererii președintelui și să aloce bani proiectului care, potrivit lui Trump, va combate migrația ilegală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG