Linkuri accesibilitate

Compania italiană OMP-Grup, producătoare de cabluri pentru sudură, va crea trei sute de locuri de muncă în regiunea transnistreană


Cabluri
Cabluri

O companie italiană s-a angajat să investească 3,2 milioane euro și că creeze 300 de locuri de muncă în regiunea transnistreană. Compania OMP-Grup, producătoare de cablu pentru sudură, a semnat vineri un acord de investiții cu șeful executivului de la Tiraspol, Alexandr Martînov. Acesta a declarat că timp de jumătate de an regiunea separatistă a reușit să atragă investiții străine de peste 10 milioane de euro în baza a cinci proiecte inițiate de companii din România, Austria și Germania, Ucraina și Bulgaria.

Reprezentantul companiei italiene a declarat că a fost atras de climatul investițional favorabil, impozitele mici și alte preferințe negociate cu administrația transnistreană, dar și de proximitatea furnizorului de materie primă, Uzina metalurgică de la Râbnița. Produsul final urmează să fie exportat pe piața Uniunii Europene.

Agenția pentru investiții de la Tiraspol mai are în examinare încă 24 de proiecte investiționale. Administrația separatistă și-a modificat legislația la sfârșitul anului trecut, oferind facilități, scutiri fiscale, și posibilitate de a contracta credite preferențiale investitorilor străini.

XS
SM
MD
LG