Linkuri accesibilitate

CEC a înregistrat listele de candidați depuse de PD, PSRM și blocul ACUM


Imagine generic
Imagine generic

Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 24 februarie depuse de Partidul Democrat de guvernământ, Partidul Socialiștilor apropiat președintelui Igor Dodon, blocul ACUM al opoziției pro-europene și Partidul Comuniștilor.

Au fost înregistrați toți cei 53 de candidați ai democraților. Dar în cazul socialiștilor și blocului ACUM a fost refuzată înregistrarea a câte unui candidat, pe motiv că ar fi depus dosare incomplete. Din lista comuniștilor, au fost excluși 9 candidați.

Primul pe lista PD este liderul democraților, Vlad Plahotniuc, pe cea a PSRM - președinta socialiștilor Zinaida Greceanîi, iar pe a blocului ACUM – Maia Sandu. Candidații de pe listele de partid vor concura pentru 50 de locuri ale viitorului parlament, alți 51 de deputați urmând a fi aleși în circumscripțiile uninominale.

Termenul limită pentru începerea procedurilor de înregistrare a candidaților din circumscripții expiră pe 4 ianuarie. Dintre partidele mari, doar socialiștii și blocul electoral al opoziției pro-europene ACUM și-au anunțat oficial până astăzi candidații propuși în circumscripții.

XS
SM
MD
LG