Linkuri accesibilitate

Președintele Trump și liderii democrați din Congres nu au găsit un compromis în disputa privind zidul la granița cu Mexic


Președintelui Donald Trump i s-au prezentat mostre ale unui posibil zid la granița cu Mexic, San Diego, 13 martie 2018
Președintelui Donald Trump i s-au prezentat mostre ale unui posibil zid la granița cu Mexic, San Diego, 13 martie 2018

Președintele american Donald Trump a întrerupt brusc o întrevedere cu liderii democraților din Congres, după ce aceștia au repetat că nu vor aproba finanțarea unui zid la frontiera cu Mexicul, pentru care președintele cere aproape 6 miliarde de dolari. Disputa privind întărirea frontierei sudice, unde președintele vede o „criză umanitară”, a dus la închiderea parțială a guvernului federal. In decembrie, când Congresul era încă dominat de republicani, se ajunsese la un proiect de compromis al bugetului federal, pe care președintele Trump l-a respins în ultimul moment.

După întrevederea de miercuri, de la Casa Albă, cu lidera majorității democrate din Camera reprezentaților și cu liderul minorității democrate din Senat, Trump a lăsat de înțeles că guvernul federal ar putea rămâne închis mult timp. Pentru moment, este o doua cea mai lungă criză bugetară de acest gen din istoria Statelor Unite.

Tema zidului la frontiera cu Mexic a fost una din temele centrale ale campaniei electorale a lui Trump.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG