Linkuri accesibilitate

Tiraspolul va deschide în ianuarie o reprezentanță a regiunii separatiste transnistrene la Moscova


Vitali Ignatiev
Vitali Ignatiev

Tiraspolul va deschide în ianuarie o reprezentanță a Transnistriei la Moscova, a anunțat șeful departamentului de externe al regiunii separatiste, Vitali Ignatiev. Potrivit lui, reprezentanța „va activiza parteneriatul strategic și integrarea cu Rusia”.

Ignatiev a reamintit că și anterior Tiraspolul a avut reprezentanțe la Moscova, dar din anumite motive acestea nu au mai activat de mult timp. „În felul acesta Transnistria va mai avea un instrument diplomatic, de rând cu reprezentanțele pe care le are în republicile Osetia de sud și Abhazia”, a spus responsabilul. Tiraspolul are deschise așa-numite reprezentanțe diplomatice în cele două regiuni separatiste ale Georgiei.

Șeful administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski, declara în decembrie că în timpul vizitelor sale la Moscova va organiza la noua reprezentanță și întâlniri cu transnistreni care locuiesc în Federaţia Rusă.

În anii trecuți, Chişinăul a protestat de mai multe ori împotriva consimțământului autorităților de la Moscova de a găzdui o așa-numită reprezentanță diplomatică a regiunii separatiste. Acum, Guvernul de la Chişinău nu a reacționat în niciun fel la anunțul venit de la Tiraspol.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG