Linkuri accesibilitate

Polonezul implicat anul trecut într-un atac cu bombă în Ucraina ar avea legături cu partidul Alternativa pentru Germania


Michal Prokopowicz (mijloc)

Un polonez acuzat de implicare într-un atac cu bombă incendiară asupra unui centru cultural ungar din vestul Ucrainei anul trecut spune că a primit instrucțiuni privind atacul de la un jurnalist german ce lucrase drept consultant pentru un parlamentar din partea formațiunii anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD).

Michal Prokopowicz, de 28 de ani, a spus unui tribunal din Cracovia luni, 14 ianuarie, că jurnalistul german Manuel Ochsenreiter i-a dat instrucțiuni pentru atacul de la 4 februarie 2018 asupra sediului Asociației Culturale Ungare din Ujgorod, capitala unei regiuni vestice din Ucraina. Un reprezentant al lui Ochsenreiter a numit acuzația „falsă”.

Nimeni nu a fost rănit în atacul de anul trecut, dar incidentul a exacerbat relațiile deja tensionate dintre Budapesta și Kiev pe tema unui proiect de lege privind educația în limbile minorităților din Ucraina.

XS
SM
MD
LG