Linkuri accesibilitate

Partidul Democrat s-a plâns „partenerilor externi” că Promo-LEX ar monitoriza părtinitor pregătirile de alegerile din 24 februarie


Partidul Democrat de guvernământ s-a plâns mai multor ambasadori occidentali, observatorilor OSCE și donatorilor Promo-LEX că această organizație neguvernamentală ar monitoriza părtinitor pregătirile de alegerile din 24 februarie.

În două rapoarte de monitorizare publicate în ultimele luni, această organizație umbrelă a observatorilor electorali locali semnalează acțiuni ale PD, Partidului Socialiștilor și Partidul Șor de corupere a alegătorilor și folosire a resurselor administrative în scopuri electorale.

Potrivit unui comunicat al PD, însă, rapoartele ar „conține informații neadevărate, neverificate și trunchiate”, iar concluziile n-ar fi susținute de fapte, fiind „bazate doar pe opiniile personale ale autorilor rapoartelor”.

Promo-LEX a respins deja critici asemănătoare exprimate și de un membru al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, care a insistat însă că nu apără interesele vreunui partid. În ultimii ani, Ciocan a primit unul din cele mai mari salarii din sectorul public ca șef al unui centru creat de Guvernul Filip pentru reforma administrației publice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG