Linkuri accesibilitate

Partidul Democrat s-a plâns „partenerilor externi” că Promo-LEX ar monitoriza părtinitor pregătirile de alegerile din 24 februarie


Partidul Democrat de guvernământ s-a plâns mai multor ambasadori occidentali, observatorilor OSCE și donatorilor Promo-LEX că această organizație neguvernamentală ar monitoriza părtinitor pregătirile de alegerile din 24 februarie.

În două rapoarte de monitorizare publicate în ultimele luni, această organizație umbrelă a observatorilor electorali locali semnalează acțiuni ale PD, Partidului Socialiștilor și Partidul Șor de corupere a alegătorilor și folosire a resurselor administrative în scopuri electorale.

Potrivit unui comunicat al PD, însă, rapoartele ar „conține informații neadevărate, neverificate și trunchiate”, iar concluziile n-ar fi susținute de fapte, fiind „bazate doar pe opiniile personale ale autorilor rapoartelor”.

Promo-LEX a respins deja critici asemănătoare exprimate și de un membru al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, care a insistat însă că nu apără interesele vreunui partid. În ultimii ani, Ciocan a primit unul din cele mai mari salarii din sectorul public ca șef al unui centru creat de Guvernul Filip pentru reforma administrației publice.

XS
SM
MD
LG