Linkuri accesibilitate

Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, spune că „se va concentra pe avansarea procesului de reglementare transnistreană”


Ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, la o conferință de presă în Kiev. 15 ianuarie 2019

Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák, ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, vizitează Republica Moldova în perioada 17 și 19 ianuarie, iar astăzi viziteză și Tiraspolul, unde se întâlnește cu reprezentanții administrației regiunii separatiste din stânga Nistrului.

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a declarat joi seara în cadrul unui eveniment public că în cadrul acestei vizite „vor fi abordate subiecte legate de respectarea drepturilor omului, a supremației legii și a organizării unor alegeri în conformitate cu standardele democratice ale OSCE”.

Slovacia a preluat, începând cu 1 ianuarie, președinția prin rotație a OSCE, deținută anul trecut de Italia. La preluarea președinției, ministrul de externe slovac Miroslav Lajčák a indicat conflictul din Donbas drept tema prioritară a președinției slovace a OSCE. Un comunicat al Misiunii OSCE de la Chişinău menționează că în calitate de președinte în exercițiu al organizației, Lajčák „se va concentra pe avansarea procesului de reglementare transnistreană în cadrul parametrilor conveniți la reuniunea Consiliului ministerial OSCE de la Milano în decembrie 2018”.

XS
SM
MD
LG