Linkuri accesibilitate

Pompeo: SUA și Rusia „nu sunt condamnate la rivalitate”, dar Moscova trebuie să-și schimbe comportamentul


Mike Pompeo în videoconferință la Davos

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat, cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos, din Elveția, că Washingtonul și Moscova „nu sunt condamnate la o rivalitate de Război Rece”, dar Rusia trebuie să-și schimbe „viziunea și comportamentul”. El a mai spus că sunt necesare discuții cu Moscova pentru a preveni proliferarea armelor nucleare.

Pompeo s-a adresat Forumului prin videoconferință de la Washington, unde a rămas din cauza închiderii parțiale a guvernului american, urmare a disputei bugetare dintre Casa Albă și Congres.

Totodată, Pompeo a criticat Kremlinul pentru politicile sale față de Ucraina, unde Rusia sprijină forțele separatiste. De asemenea, el a criticat încercările Rusiei de a influența alegerile în Statele Unite ale Americii și în alte țări. „Acesta nu este comportamentul unui stat ce vrea să fie parte a comunității internaționale”, a spus Pompeo.

Forumul Economic Mondial de la Davos a început pe 22 ianuarie și va continua până vineri. Astăzi Forumului urmează să se adreseze cancelarul german Angela Merkel și premierul japonez Shinzo Abe.

XS
SM
MD
LG