Linkuri accesibilitate

Comisia Electorală Centrală a înregistrat în cursa electorală „Partidul Nostru” a lui Renato Usatîi


Renato Usatîi
Renato Usatîi

Comisia Electorală Centrală a înregistrat cel de al șaptelea concurent electoral în circumscripția națională, formațiunea politică „Partidul Nostru” a lui Renato Usatîi, fostul primar de Bălți, refugiat în Rusia.

Presa de la Chișinău amintește că la ultimele alegeri parlamentare, din 30 noiembrie 2014, „Partidul Nostru” a fost eliminat din cursa electorală, cu numai câteva zile înainte de scrutin, pe motivul finanțării formațiunii din exterior.

La începutul lui ianuarie, reprezentanți ai „Partidului Nostru” au declarat, la Chișinău, că autoritățile ar încerca să împiedice formațiunea să participe la scrutin, după ce liderului său Renato Usatîi i s-a deschis un nou dosar penal, în care este învinuit că ar fi pus unii membrii de partid să-i treacă peste graniță sume mari de bani.

Renato Usatîi s-a refugiat în urmă cu peste doi ani la Moscova în vreme ce i se pregăteau acuzații de a fi ordonat un asasinat la Londra.

Până acum, CEC a înregistrat în circumscripția națională formațiunile PDM, blocul ACUM, PCRM, PSRM, Partidul Șor și Mișcarea Antimafie.

XS
SM
MD
LG