Linkuri accesibilitate

Președintele american Donald Trump își va amâna discursul despre starea națiunii până după redeschiderea guvernului federal


Președintele Donald Trump la Casa Albă

Președintele american Donald Trump a anunțat că-și va amâna discursul despre starea națiunii până după ce se redeschide guvernul federal, închis parțial din cauza disputei cu Congresul privind viitorul buget și finanțarea cu aproape șase miliarde de dolari a zidului la granița cu Mexic, cerut de Trump. Noua lideră democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, îl informase că din motive de securitate, nu va putea ține discursul în fața camerelor reunite ale Congresului pe 29 ianuarie, cum era programat. Pelosi a explicat că închiderea parțială a agențiilor federale face imposibilă asigurarea securității în timpul discursului prezidențial.

Reacționând la anunțul lui Trump, Nancy Pelosi a apelat la președinte să semneze un buget de compromis, care urmează să fie dezbătut și votat joi de Senat. Este un proiect care permite redeschiderea agențiilor federale cu excepția Departamentului pentru securitate internă.

Guvernul federal american este închis din 22 decembrie, cea mai lungă criză de acest gen din istoria Statelor Unite. Peste 800 de mii de angajați federali au fost trimiși în vacanță fără plată sau forțați să lucreze fără plată.

XS
SM
MD
LG