Linkuri accesibilitate

Observatorul Venezuelean: în urma violențelor antiguvernamentale, cel puţin o duzină de oameni au fost împușcați (VIDEO)


Observatorul Venezuelean pentru Conflicte Sociale, care monitorizează situaţia din Venezuela, a anunțat astăzi ca în urma violențelor antiguvernamentale de ieri cel puţin o duzină de oameni au fost împușcați, informează agenția Associated Press.

Pentru a treia noapte la rând, locuințe au fost vandalizate în zonele periferice ale capitalei Caracas și protestele continuă. Atât liderul opoziţiei Juan Guaido, preşedintele Parlamentului, cât și socialistul Nicolas Maduro se considera șefi ai statului.

Amnesty International i-a cerut lui Nicolas Maduro să retragă imediat armata de pe străzi și să pună capăt represiunilor împotriva protestatarilor.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut un apel la dialog între preşedintele parlamentului și socialistul Maduro, pentru evitarea escaladării violențelor.

Statele Unite și majoritatea țărilor din America latină l-au recunoscut pe Juan Guaido drept lider interimar al țării. Președintele Franţei, Emmanuel Macron, a scris un tweet astăzi în care își declară sprijinul pentru noul preşedinte interimar, „salutând curajul sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă pentru libertatea lor”.

XS
SM
MD
LG