Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Germaniei la București: prezentarea publică a companiilor străine ca fiind duşmanul societăţii creează nesiguranță


Cord Meier-Klodt (imagine arhivă)
Cord Meier-Klodt (imagine arhivă)

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a declarat că deciziile guvernului român referitoare la impozitarea anumitor sectoare sunt urmărite cu anumită îngrijorare, arătând că unele investiţii germane noi, planificate deja, sunt reanalizate pe alocuri, amânate sau chiar se caută locaţii alternative, transmite Agerpres.

Ambasadorul german a deplâns „lipsa dialogului şi a consultării celor afectaţi în mod direct, înaintea luării unei decizii”. Mai mult, „creează nesiguranţă prezentarea publică şi pauşală a companiilor străine ca fiind problema sau chiar duşmanul societăţii”, a declarat Cord Meier-Klodt, la recepţia organizată marți de Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană, la Palatul Parlamentului.

În context, el a făcut apel la reprezentanţii mediului de afaceri să nu se lase „provocaţi”, să combată „defăimările”, să-și apere realizările și să atragă atenţia asupra „contribuţiilor aduse de economia germană în decursul anilor”.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a transmis un mesaj şi Guvernului de la București. „Companiile germane se angajează pe termen lung. Nu-şi vor face bagajele prea curând. Cu siguranţă pot face faţă câtorva furtuni puternice. Dar au devenit mai prudente”, a spus diplomatul. „Vorbiţi cu noi, ascultaţi ce avem de spus, informaţi-ne la timp, deschis şi transparent despre planurile voastre şi decideţi abia după realizarea unui solid studiu de impact al măsurilor. Astfel poate creşte gradul de încredere”, a declarat ambasadorul Cord Meier-Klodt, citat de Agerpres.

În opinia sa, acesta ar putea reprezenta „un semnal pozitiv şi clar”, mai ales în contextul Preşedinţiei atât de importante a României la Consiliul Uniunii Europene”.

Diplomatul a adăugat că aproximativ un sfert de milion de români sunt angajaţi ai companiilor germane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG