Linkuri accesibilitate

CEDO a ordonat Moscovei să plătească Georgiei 10 milioane de euro pentru deportarea în masă a georgienilor din Rusia în 2006


Imagine generică
Imagine generică

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat Moscovei să plătească Georgiei 10 milioane de euro pentru deportarea în masă a georgienilor din Rusia în 2006. În decizia din 31 ianuarie, Înlta Cameră a CEDO de la Strassbourg a precizat că suma trebuie împărțită unui grup de cel puțin 1.500 de georgieni pentru pagubele suferite în timpul campaniei de expulzare. Deciziile Înalte Camere a CEDO sînt definitive și nu pot fi atacate prin recurs. Într-o decizie din 2014, CEDO a confirmat acuzațiile Georgiei că Rusia a arestat, deținut și expulzat în mod arbitrat georgieni care locuiau în Rusia. Autoritățile de la Moscova au negat acuzația, spunînd că această campanie de expulzare nu a fost îndreptată împotriva georgienilor ca grup, ci a făcut parte din eforturile de combatere a migrației clandestine și crimei organizate.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG