Linkuri accesibilitate

Federica Mogherini: UE acordă o importanță deosebită organizării unor alegeri parlamentare corecte, transparente și libere în R. Moldova


Federica Mogherini la București, 31 ianuarie 2019
Federica Mogherini la București, 31 ianuarie 2019

Înaltul reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, a declarat că Uniunea Europeană acordă o importanță deosebită organizării unor alegeri parlamentare corecte, transparente și libere în Republica Moldova. Declarația a fost făcută laconferința de presă susținută împreună cu ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, cu ocazia reuniunii informale a ministrilor de externe din tarile comunitare care a avut loc la Bucuresti.


„UE și nu doar UE, fie că este vorba de organizațiile partenere, Consiliul Europei sau OSCE, acordăm o importanta deosebită organizării de alegeri libere, corecte și transparente. Asta este busola noastră și asta discutăm constant cu partenerii noștri, nu doar din Estul Europei, ci peste tot în lume”, a spus Mogherini.


Seful diplomatiei romane Teodor Meleșcanu a afirmat că i-a comunicat prim-ministrul Pavel Filip că există o linie roșie care nu poate fi depășită nici de către România, nici de alte state membre ale UE. „ Am spus foarte clar că este un test esențial de care depinde în continuare relația dintre Republica Moldova și UE.”, a spus Meleșcanu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG