Linkuri accesibilitate

Peste un sfert dintre copiii din România petrec mai mult de 6 ore pe internet într-o zi de şcoală


Mai mult de un sfert dintre copiii din România (27,3%) petrec peste 6 ore online într-o zi de şcoală, iar procentul creşte la 48,3% dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanţă, transmite Agerpres, citând un studiu privind utilizarea internetului de către copii realizat de „Salvaţi Copiii”.

De Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet, 5 februarie, organizația a atras atenția asupra modului în care „utilizarea internetului de către copii are efecte directe asupra stării lor emoţionale şi a performanţelor sociale şi şcolare”.

„Astfel, copiii care se încadrează în categoriile menţionate mai sus spun că: sunt semnificativ mai nemulţumiţi de relaţia cu părinţii, prietenii şi profesorii, precum şi de viaţa lor din prezent; consideră într-o măsură semnificativ mai redusă că activităţile de zi cu zi au sens şi sunt mai puţin optimişti cu privire la viitor; afirmă că au fost mai puţin relaxaţi în ultimele două săptămâni şi sunt mai nemulţumiţi de deciziile luate”, se arată într-un comunicat al „Salvaţi Copiii”.

Potrivit sursei citate, prezenţa sporită în mediul online atrage şi expunerea la riscuri, 54% dintre copii afirmând că au fost deranjaţi sau supăraţi de către alte persoane pe internet; 61% dintre respondenţi spun că s-au simţit inconfortabil ca urmare a ceva văzut pe internet.

Studiul relevă că vârsta medie la care copiii încep să petreacă timp online este de 9 ani, aflându-se pe un trend descrescător.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG