Linkuri accesibilitate

Roskomnadzor este mulțumit de colaborarea cu Google care a început să filtreze conținutul interzis în Rusia


La Moscova, Roskomnadzor, agenția federală pentru supravegherea comunicațiilor s-a declarat mulțumită de colaborarea cu compania americană Google, căreia îi ceruse să filtreze conținutul de internet interzis în Rusia. „Între Roskomnadzor și Google există o colaborare și un dialog constructiv”, au declarat pentru CurrentTimeTV reprezentanți ai Roskomnadzor.

Surse din cadrul agenției au spus că, în ultimele săptămâni, Google „curăță” rezultatele căutării de trimiterile spre conținutul considerat a fi interzis în Rusia, deși compania nu s-a conectat la registrul Roskomnadzor. Potrivit acestora, sunt filtrate cca 70% din trimiterile spre lista de site-uri interzise a agenției federale. Alte surse apropiate Google susțin că Roskomnadzor trimite zilnic companiei liste reînnoite de adrese interzise.

Legea care obligă motoarele de căutare să se conecteze la registrul Roskomnadzor funcționează în Rusia din vara anului trecut. În decembrie, agenția federală a amenințat că va bloca activitatea Google pentru refuzul de a filtra afișarea rezultatelor site-urilor interzise în Rusia.

La începutul lui februarie, compania americană a fost amendată cu 500 de mii de ruble (7500 de dolari) pentru încălcarea legislației privind cenzura pe internet.

Potrivit Transparency Report, în prima jumătate a anului trecut, 75%% din cererile către Google privind filtrarea conținutului de internet au venit din Rusia. Mai mult de jumătate (cca 11 mii) au vizat mărfuri și servicii, 94 de cereri au vizat materiale critice la adresa autorităților și au fost 149 de cereri de eliminare a „propagandei suicidului”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG