Linkuri accesibilitate

Tiraspolul anunță o tabără de pregătire a unor militari pentru contingentul de pacificatori din regiunea separatistă


La instrucția unor militari în regiunea transnistreană

Bărbaților din stânga Nistrului, cu vârsta de până la 50 de ani, li se propune la un cantonament de pregătire a contingentului de pacificatori transnistreni, care va dura trei luni. Un comunicat al departamentului de apărare a regiunii separatiste anunță că la finalul acestuia cei mai buni participanți vor putea deveni militari în bază de contract în cadrul contingentului de pacificatori transnistreni.
Presa de la Tiraspol anunță că participanții vor avea incluse echipamentul, cazarea și masa și vor primi câte 2500 de ruble pe luna în perioada cantonamentului. Iar cei care vor deveni militari în bază de contract vor fi remunerați cu 3500 de ruble, aproximativ 210 de dolari lunar.
Misiunea de pacificare de pe Nistru este condusă de Federaţia Rusă și are în componența sa militari ruși, moldoveni și transnistreni. Militarii ruși din cadrul misiunii sunt delegați prin rotație din rândul Grupului operativ de trupe ruse dislocat în regiunea separatistă fără acordul autorităților moldovene. De mai mulți ani Chişinăul insistă asupra transformării misiunii de pacificare în una civilă cu mandat internațional. Ideea este respinsă de Moscova, iar Tiraspolul susține că prezența militarilor ruși este singura garanție de securitate pentru regiunea separatistă.

XS
SM
MD
LG