Linkuri accesibilitate

Tiraspolul intenționează să-și deschidă reprezentanțe oficiale la Kiev și Bruxelles


Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski
Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski

Tiraspolul intenționează să-și deschidă reprezentanțe oficiale la Kiev și Bruxelles, a anunța liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski.

„La sfârșitul lunii ianuarie la Moscova a fost deschisă o reprezentanță oficială a republicii moldovenești nistrene. Instituții similare trebuie să apară și în capitalele Ucrainei, care este garant în negocieri, și a Uniunii Europene, care este observator în formatul 5+2”, a declarat Vadim Krasnoselski, citat de presa transnistreană.

Deschiderea acestor reprezentanțe vine în sprijinul „fortificării independenței rmn și a recunoașterii ei internaționale”, a mai spus liderul separatist transnistrean în cadrul unei ședințe a colegiului departamentului de externe de la Tiraspol.

Tiraspolul a inaugurat pe 22 ianuarie la Moscova, cu acceptul autorităților Federaţiei Ruse, o reprezentanță a regiunii, numită Fundația Transnistria. MAE rus a declarat că ar fi vorba doar despre o instituție culturală, Tiraspolul pretinde că este o reprezentanță diplomatică oficială. Chişinăul a protestat oficial împotriva deschiderii acestei reprezentanțe, calificând-o drept provocare din partea Tiraspolului și a cerut participanților în formatul 5+2 să ia atitudine. Ministerul de Externe a cerut explicații ambasadorului rus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG