Linkuri accesibilitate

Valeriu Căldăraru: Educația este una din problemele cele mai stringente ale comunității rome din R.Moldova


La școala din Otaci (imagine arhivă)
La școala din Otaci (imagine arhivă)

Educația este una din problemele cele mai stringente ale comunității rome din Republica Moldova. Circa 80% din populația romă este analfabetă, iar din cauza lipsei de studii aceștia nu se pot încadra în câmpul muncii, respectiv nu au nici poliță medicală pentru a avea acces la servicii medicale în baza acesteia, nimerind astfel într-un cerc vicios. Declarații în acest sens a făcut Valeriu Căldăraru, director executiv al Asociației Naționale al Mediatorilor Comunitari, la o conferință de presă cu ocazia lansării postului de radio Radio Patrin FM.

Valeriu Căldăraru spune că partidele politice încearcă să manipuleze comunitatea romă prin diferite acțiuni ca aceștia să meargă să voteze pentru ele. Bărbatul a îndemnat romii să meargă la vot, dar să aleagă singuri, conștient, concurenți electorali care cred ei că vor schimba situația romilor în Republica Moldova.

Postul de radio Radio Patrin FM a fost lansat oficial luni, 11 februarie. Lansarea postului de radio a fost posibilă datorită unui proiect susținut financiar de către autoritățile Regatului Țărilor de Jos.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG