Linkuri accesibilitate

Facebook închide pagini și conturi adresate publicului din R.Moldova. În spatele unora se aflau angajați ai guvernului


Facebook headquarters / Shutterstock

Facebook a închis o serie de pagini și conturi adresate publicului din R.Moldova, pentru că a constatat că deținătorii lor ascundeau consecvent identitatea reală. Erau pagini, relatează agenția Reuters, care discutau evenimente politice și postau știri locale, discutau despre educația în rusă și engleză sau promovau unirea cu România.

„Deși persoanele din spatele acestor postări au încercat să-și ascundă identitatea, cercetarea noastră a demonstrat că unele erau legate de angajați ai guvernului moldovean” se arată în declarația companiei Facebook.

Au fost șterse 168 de conturi, 28 de pagini și 8 conturi pe Instagram care publicau știri false, combinate cu știri reale, încercând să inducă în eroare publicul despre identitatea și intențiile lor reale.

Una din paginile șterse era urmărită de circa 54 de mii de conturi, a mai declarat Facebook.

După scandalul amestecului rus în alegerile prezidențiale americane, în care s-a făcut uz din plin de rețelele sociale, Facebook a început să urmărească cu mai multă atenție ce și mai ale cine postează, cine se ascunde în spatele conturilor și paginilor, într-o tentativă de a combate știrile false, propaganda și extremismul.

XS
SM
MD
LG