Linkuri accesibilitate

Militari venezueleni au utilizat gaze lacrimogene împotriva persoanelor care încercau să treacă un pod la frontiera cu Columbia


Podul blocat dintre Columbia și Venezuela

Militari venezueleni au utilizat, sâmbătă, gaze lacrimogene împotriva a zeci de persoane care încercau să treacă un pod aflat la frontiera cu Columbia.

Guvernul venezuelean a anunțat vineri că a închis complet punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Columbia (inclusiv acest pod), invocând presupuse „ameninţări” la adresa suveranităţii ţării din partea statului vecin, de unde opoziţia venezueleană vrea să aducă sâmbătă ajutoarelor umanitare donate de mai multe ţări, începând cu Statele Unite. Tone de ajutoare sunt depozitate în oraşul de frontieră columbian Cucuta. Liderul opoziției și președinte autoproclamat Juan Guaido a trecut vineri seara granița în Columbia, deşi avea o interdicție impusă de tribunal, și a promis din nou că va aduce în țară ajutoarele umanitare.

Președintele Nicolas Maduro a ordonat și închiderea graniței cu Brazilia, unde sunt depozitate, de asemenea, ajutoare destinate populaţiei din Venezuela. Două persoane au fost ucise de forțele de securitate în apropiere de granița cu Brazilia.

XS
SM
MD
LG