Linkuri accesibilitate

Verzii din Parlamentul European o sprijină pe Kovesi la conducerea Parchetului European


Ska Keller, copreședinta fracțiunii verzilor în Parlamentul European

În Parlamentul European (comisia „LIBE” de libertăți civile, justiție și afaceri interne) îi audiază marți, 26 februarie, pe cei trei candidați rămași în cursa pentru funcția de procuror european. Între aceștia, până de curând, era favorită Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România. Mai multe grupuri politice din Parlamentul European, între care Grupul Popularilor Europeni și cel al Verzilor au anunțat că o susțin pe Kovesi, în ciuda votului informal al ambasadorilor UE care l-au favorizat pe candidatul francez, Jean-François Bohnert.

„Verzii o susțin pe dna Kovesi. Decizia noastră se bazează pe evaluarea foarte strictă a unui panel de experți” declară într-un interviu în exclusivitate pentru Europa Liberă, europarlamentara germana Ska Keller, co-președinta grupului Verzilor din Parlamentul European.

După votul din LIBE, ambasadorii celor 22 de țări UE care participă la noul Parchet european vor negocia cu Parlamentul pentru desemnarea unui candidat comun. Votul final va avea loc în plenul Parlamentului și apoi în Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), relatează corespondenta Europei Libere la Strasbourg.

XS
SM
MD
LG