Linkuri accesibilitate

Donald Trump (Hanoi): „Au cerut ridicarea tuturor sancțiunilor, dar nu erau pregătiți să denuclearizeze zonele pe care le ceream noi”


Președintele Donald Trump la conferința de presă de la Hanoi
Președintele Donald Trump la conferința de presă de la Hanoi

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost încheiat mai devreme pentru că nu se putea ajunge la un acord care să fie semnat. „Ei au cerut ridicarea tuturor sancțiunilor, dar nu erau pregătiți să denuclearizeze zonele pe care le ceream noi”, a explicat Trump ulterior, la o conferință de presă. Vreau un acord bun, nu unul semnat în grabă, a mai declarat președintele american, care a ținut să precizeze că summitul nu s-a încheiat pe o notă negativă: „Ne-am despărțit ca prieteni, am dat și mâna”, a spus Trump. La rândul său, secretarul de stat american Mike Pompeo a explicat că deși s-au făcut progrese importante, acordul la care s-ar fi putut ajunge acum nu era satisfăcător pentru Statele Unite.

Cu toate acestea, Donald Trump a anunțat că miercuri seară, în cursul unei discuții particulare, Kim Jong Un ar fi promis că nu va mai testa arme nucleare. „Iar eu îl cred” pentru moment, a adăugat președintele american.

În cursul conferinței de presă de la Hanoi, Donald Trump a fost întrebat și despre declarațiile fostului său avocat personal, Michael Cohen, miercuri, în fața unei comisii a Camerei Reprezentanților.

Președintele a ținut numai să sublinieze că Michael Cohen nu a susținut că ar fi existat vreo formă de colaborare („collusion”) între campania sa electorală în 2016 și Rusia. Acesta este subiectul central al investigației condusă de procurorul special Rober Muller.

Mai mult, Trump a atras atenția că a fost „groaznică” decizia de a programa audierea publică a lui Cohen în timp ce la Hanoi avea loc summitul cu Coreea de Nord.

Audierea lui Cohen va continua, în spatele ușilor închise, în comisiile pentru securitate ale Congresului american. Michael Cohen este deja condamnat la trei ani închisoare pentru că în trecut, a mințit , fiind sub jurământ, în Congres și pentru încălcarea legislației electorale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG