Linkuri accesibilitate

În lumea întreagă sunt anunțate proteste ale elevilor, care cer guvernelor să ia măsuri împotriva încălzirii climaterice


În lumea întreagă sunt anunțate proteste ale elevilor, care cer guvernelor și celor responsabili să ia măsuri împotriva încălzirii climaterice. Inițiativa este inspirată de adolescenta suedeză Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani. Potrivit organizatorilor, sunt anunțate asemenea manifestări în 1600 de orașe din peste 100 de țări.

Începând din august 2018, Thunberg pleacă de la ore vinerea și pichetează parlamentul suedez, cerând măsuri împotriva distrugerii climei. În pregătirea grevei de astăzi, Thunberg, nominalizată ieri la Premiul Nobel pentru Pace, a spus pe Twitter: „Cred că schimbarea este la orizont, iar oamenii se vor ridica să-și apere viitorul”.

Oamenii de știință avertizează de ani de zile împotriva efectelor negative ale emisiilor de gaze care produc efectul de seră iar în 2015, la Paris, s-a semnat un acord internaţional privind limitarea creșterii temperaturii globale la bine sub 2 grade Celsius până la sfârșitul secolului. Statele Unite, între timp, s-au retras din acest acord.

În acest moment, se preconizează că temperatura globală va crește cu 4 grade, ceea ce va avea efecte dramatice asupra Planetei.

XS
SM
MD
LG