Linkuri accesibilitate

Gheroghe Petic, fost candidat al Blocului ACUM, și Sergiu Cebotari, condamnați la închisoare


Fostul candidat al blocului ACUM în alegerile parlamentare, Gheorghe Petic, din Ungheni, a fost condamnat miercuri de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis, și amendat cu de 30 de mii de lei. Sentința a fost emisă de Judecătoria Orhei și poate fi atacată la Curtea de apel Chișinău, transmite IPN.

Petic a fost reținut în octombrie, anul trecut și acuzat de viol într-un caz pe care el îl consideră fabricat din rațiuni politice.

Între timp, blocul ACUM a lansat un apel la un protest joi, în fața Parlamentului, considerând că atât Petic, cât și fostul director adjunct la Poșta Moldovei, Sergiu Cebotari, au fost condamnați în baza „unor dosare fabricate”.

Cebotari a fost condamnat la opt la ani de închisoare, a fost privat de dreptul de a ocupa funcții de administrare și de a desfășura activitate de întreprinzător pe un termen de patru ani și la plata unei despăgubiri părților vătămate de aproape 308 mii de lei. Potrivit Jurnal TV, citat de IPN, Cebotari a fost condamnat pentru escrocherie și muncă forțată la care au fost supuse mai multe persoane.

În iunie 2017, Sergiu Cebotari declara că a sesizat organele de drept despre schemele de contrabandă cu anabolizante, însă până la urmă a ajuns să fie el persecutat, fiind arestat chiar în timpul ce mergea spre Parlament să prezinte probele. Potrivit lui, „contrabanda cu anabolizante este protejată de către directorul întreprinderii Poșta Moldovei, care, la rândul său, este protejat de către PDM”. Acesta mai spunea că deține probe, dar nu le poate prezenta organelor de drept, pentru că vor fi distruse, relatează IPN.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG