Linkuri accesibilitate

Între militarii ruși trimiși în Venezuela s-ar afla și experți în războiul cibernetic, afirmă americanii


Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, martie 2019
Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, martie 2019

Un oficial american a declarat agentiei Reuter, sub condiția anonimatului, că în contingentul de militari ruși sosit la sfirsitul săptămînii în Venezuela, se află și experți în atacuri cibernetice.

Desfășurarea de militari ruși in Venezuela, în sprijinul controversatului președinte socialist Nicolas Maduro, este considerată de Washington o „escaladare” a situației, iar de către liderul opozitiei, Juan Guaido, drept o încălcare a Constituței țării. La sfârsitul saptaminii, presa a relatat că 100 de militari ruși și o importantă cantitate de echipamente militare au fost aduse de două avioane militare rusești la Caracas. Informația a fost confirmată de autoritățile venezuelene.

Marți, Ministerul rus de externe a spus că trimiterea militarilor ruși s-a făcut „respectând legile din Venezuela”. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, l-a avertizat pe omologul său rus, Serghei Lavrov, că Statele Unite nu vor sta „cu braţele încrucişate” dacă Rusia continuă „să exacerbeze tensiunile în Venezuela”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG