Linkuri accesibilitate

Laura Condruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România, a fost pusă sub control judiciar


Laura Codruta Koevesi, înainte de primele audieri la SIIJ, București, 7 martie 2019

În România, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție și candidată acum la funcția de Procuror șef european, Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar în dosarul pe care i l-a deschis Secția Specială pentru investigarea magistraților - SIIJ - sub acuzația de luare de mită pentru aducerea în țară a transfugului Nicolae Popa.

Abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Acestea sunt acuzațiile la adresa Laurei Codruța Kovesi.

Kovesi este inculpată de acum de procurorii SIIJ, iar controlul judiciar îi interzice să mai părăsească țara pentru 60 de zile, potrivit surselor Radio Europa Liberă.

Kovesi este candidata susținută de Parlamentul European pentru noua funcție de Procuror șef european, în timp ce Consiliul UE, prin ambasadorii țărilor membre, îl susține pe candidatul francez Jean François Bohnert. Primele două runde de negocieri, pentru a se ajunge la un candidat unic, nu au dat nici un rezultat. Următoarele sunt programate la începutul lunii aprilie. Candidatura lui Kovesi nu este sprijinită de guvernul României, țară care deține în acest moment, președinția prin rotație a Uniunii Europene.

XS
SM
MD
LG