Linkuri accesibilitate

Președintele Igor Dodon spune că este sceptic în privința formării unei majorități în actualul Parlament


Igor Dodon la prima ședință, de constituire, a noului Parlament, 21 martie 2019
Igor Dodon la prima ședință, de constituire, a noului Parlament, 21 martie 2019

Președintele Igor Dodon are îndoieli că va fi creată o coaliție de guvernare în noul Parlament și crede că, la această etapă, scenariul unor alegeri anticipate ar avea o probabilitate de 60%, transmite IPN. Potrivit lui Dodon, deputații ar mai avea la dispoziție două luni ca să ajungă la un compromis, termen pe care șefului statului l-a calculat începând cu ziua validării rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituțională (9 martie).

„Dacă până la mijlocul lunii iunie, adică timp de trei luni, în legislativ nu va fi nicio lege, dacă nu este ales un președinte de Parlament, atunci la expirarea acestor trei luni eu pot să dizolv Parlamentul. De astăzi mai sunt două luni”, a spus Dodon, marți seara, într-o emisiune la postului de televiziune NTV Moldova.

Partidul Democrat de guvernământ și Partidul Socialiștilor, fosta formațiune a președintelui Dodon, au propus blocului ACUM să formeze o majoritate, ofertă respinsă de deputații opoziției pro-europene, care pledează pentru adoptarea unui pachet de legi anti-oligarhice menit să scoată instituțiile statului din „captivitate”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG