Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis spune că partidele de opoziție susțin ideea referendumului pe tema justiției


Klaus Iohannis

În România, președintele Klaus Iohannis a spus, joi, în urma consultărilor cu reprezentanții partidelor de opoziție și ai minorităților, că toți susțin ideea organizării unui referendum pe tema justiției, care ar urma să aibă loc odată cu alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European.

„După părerea mea, acest asalt al PSD asupra justiției, care durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Și acesta este un referendum”, a declarat președintele.

La discuțiile de la Palatul Cotroceni au participat Partidul Național Liberal, Uniunea Salvați România, Partidul Mișcarea Populară și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

Șeful statul a mai precizat că va formula întrebările, după ce va primi un răspuns de la Parlament pe tema referendumului.

„Intenția mea de a organiza un referendum, împreună cu europarlamentarele, am făcut-o cunoscută din urmă cu câteva săptămâni și, între timp, am trimis scrisoarea de consultare Parlamentului. Aștept, în termenul legal, un răspuns din partea Parlamentului României”, a mai spus Klaus Iohannis.

Vineri sunt așteptați la Cotroceni pentru consultări reprezentanți partidelor de la guvernare - Partidul Social Democrat și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

XS
SM
MD
LG