Linkuri accesibilitate

Traian Băsescu, la Chișinău: „Mișcarea Populară” va promova la Bruxelles „procesul reunificării între România și R.Moldova”


Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat, la Chișinău, că misiunea pe care și-o asumă reprezentanții „Mișcării Populare”, dacă vor fi aleși în Parlamentul European, este să contribuie menținerea unității în interiorul UE și la procesul de reunificare între România și Republica Moldova.

Traian Băsescu este președintele de onoare a „Mișcării Populare” și a participat, la Chișinău, la prezentarea platformei partidului, în cadrul campaniei pentru alegerile europene din luna mai.

Referindu-se la rezultatele recentelor alegeri parlamentare din R.Moldova și impasul post-electoral, Traian Băsescu a spus că acestea erau previzibile. El a amintit că „Mișcarea Populară” nu a participat la scrutin și a sprijinit blocul ACUM al opoziției pro-europene. „Era previzibil că partidul lui Dodon care vrea să vândă Moldova lui Putin nu va face o majoritate consistentă. Era previzibil că partidul lui Plahotniuc, care reprezintă ce-i mai rău din punct de vedere moral, nu va reuși să facă un scor electoral care să îl ducă la guvernare în continuare. Și era previzibil că o campanie întemeiată pe minciună - vă ducem în UE - nu va duce la un scor electoral bun”, a spus Traian Băsescu.

În opinia sa, Republica Moldova nu va fi invitată în următorii 50 de ani să fie membră a UE ca stat. De aceea, a spus Băsescu, numai unirea cu România poate aduce R.Moldova în UE și NATO, oferindu-i perspectiva prosperității și securității.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG