Linkuri accesibilitate

Băsescu: „L-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și m-aș duce cu socialiștii ca să-l împiedic pe Dodon să ducă țara către Moscova”


Traian Băsescu, la Chișinău
Traian Băsescu, la Chișinău

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că nu vede rostul unor alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, care ar repeta rezultatele scrutinului din februarie. Aflat la Chișinău, la prezentarea programului partidului său „Mișcarea Populară” (PMP) pentru europarlamentare, Traian Băsescu a declarat că, personal, ar opta pentru formarea unei coaliții de guvernare între blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care ar plasa în opoziție Partidul Democrat aflat la guvernare în Republica Moldova.

„Nu aș vrea să mă bag, pentru că vor da vina pe mine când iese prost. Da aș face o observație. Guvernarea este prima obligație a partidelor politice. Nu poți să lași o țară fără guvern, dacă tot au fost alegeri. Cei care vorbesc de alegeri anticipate, îi rog să-și imagineze că, după ce s-ar mai face un rând de alegeri, rezultatele ar fi aceleaşi. Nu s-ar schimba mare lucru”, a declarat Traian Băsescu.

„Dacă discutăm despre ACUM, te uiți - ce-i mai rău? Să-l perpetuezi pe Plahotniuc și oligarhia lui la putere sau să fii într-un guvern cu socialiștii? Deci, ori cu Plahotniuc, ori cu socialiștii. Păi, eu l-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și m-aș duce cu socialiștii ca să-l împiedic pe Dodon să ducă țara către Moscova”, a mai declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, după prezentarea platformei PMP la Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG