Linkuri accesibilitate

Incendiu de mari proporții la catedrala Notre-Dame din Paris (VIDEO)


La catedrala Notre-Dame din Paris a izbuncit un incendiu puternic. Se pare că focul, care a izbucnit în cursul serii, s-ar datora lucrărilor de renovare. Toată partea din spate a catedralei este înconjurată de schele, din cauza lucrărilor de renovare.

Între timp, turnul central al catedralei s-a prăbușit. Acoperișul este în mare parte distrus. Se pare că și renumitele vitralii ale catedralei sunt distruse, relatează BBC.

Un mare incendiu distruge Catedrala Notre Dame la Paris
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:57 0:00

Locuitorii din apropiere au fost evacuați, dar operațiunea de salvare a catedralei este foarte dificilă din cauza înălțimii catedralei, amplasată în centrul orașului, accesul la partea din spate fiind limitat din cauza străzilor înguste cu care se învecinează. Poliția a avertizat că zona catedralei este periculoasă, mai ales pentru că s-ar putea ca și alte părți ale clădirii să se prăbușească.

Președintele Emmanuel Macron și-a anulat discursul din această pe care urma să îl țină la releviziune ca reacție a valul de proteste a vestelor galbene și este așteptat la locul incendiului.

Notre-Dame este una din cele mai mari atracții turistice ale Parisului, un monument istoric, construit timp de 200 de ani. Zilnic, catedrala este vizitată de peste 30 de mii de persoane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG