Linkuri accesibilitate

Președintele în exercițiu al OSCE, Miroslav Lajčák: dialogul între Chișinău și Tiraspol trebuie intensificat în beneficiul oamenilor


Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák

Președintele în exercițiu al OSCE, ministrul slovac de externe, Miroslav Lajčák, a declarat că așteaptă cu nerăbdare „formarea rapidă la Chișinău a unui guvern stabil, pregătit în continuare să se implice constructiv în procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile”.

Într-un comunicat de presă difuzat de Misiunea OSCE la Chișinău, ministrul Miroslav Lajčák este citat cu declarația că este nevoie de un dialog constructiv și pași mici, concreți în consolidarea încrederii, pentru a menține dinamica pozitivă în procesul de reglementare transnistreană.

„Datorită angajamentului, conducerii și voinței politice a ambelor părți, acestea au implementat anul trecut cinci acorduri care aduc beneficii concrete oamenilor, precum acordul privind plăcuțele de înmatriculare neutre sau școlile cu predare în grafia latină. Acest lucru a dat un nou impuls procesului de reglementare transnistreană. Pentru a menține această dinamică, acum, Chișinăul și Tiraspolul trebuie să intensifice dialogul, să depună eforturi în vederea finalizării „pachetului Berlin plus” și să identifice noi domenii de lucru în comun”, a spus Lajčák.

În cadrul vizitei la Chișinău și Tiraspol din luna ianuarie, ministrul a declarat că președinția Slovaciei în OSCE acordă o importanță deosebită avansării procesului de reglementare transnistreană bazat pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova cu un statut special pentru Transnistria.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG