Linkuri accesibilitate

Zinaida Greceanîi neagă o consultare cu Moscova pe tema creării unei coaliții de guvernare


Zinaida Greceanîi în 2018
Zinaida Greceanîi în 2018

Lidera Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a negat faptul că scopul vizitei întreprinse marţi la Moscova de reprezentanţi ai fracţiunii socialiste în Parlament ar fi fost de a discuta condițiile în care s-ar putea crea o coaliție de guvernare la Chișinău, care să fie accetabilă și Rusiei, relatează mediile locale.

Potrivit unui comunicat al Dumei de stat, Zinaida Greceanîi l-a asigurat pe președintele Dumei, Veaceslav Volodin, cu care a discutat marți, că socialiştii sunt împotriva discriminării limbii ruse şi a interdicţiei impusă în R.Moldova retransmisiei emisiunilor informative ale posturilor de televiziune ruse. Delegaţia PSRM s-a întîlnit cu conducerea Dumei de Stat, precum şi cu deputaţi ai celor mai mari partide din camera inferioară a Parlamentului rus.

Joia trecută, pe 11, aprilie a avut loc prima discuție între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM privind crearea unei majorități. Concomitent, președintele Iogr Dodon, liderul informal al PSRM, a fost la Moscova, într-o vizită neanunțată de președinție.

Pentru moment, discuțiile privind crearea unei majorități parlamentare și a unui guvern rămân în impas: Partidul Șor, care are șapte mandate, a fost exclus de la bun început din orice discuții, după care Socialiștii și Blocul ACUM au anunțat separate că nu vor face coaliție cu partidul Democrat, al doilea ca forță în noul Parlament, după socialiști. Rămân alternativele: alianță între socialiști și Blocul ACUM sau alegeri anticipate.

XS
SM
MD
LG