Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, condamnă distrugerea Cimitirului Evreiesc din Huşi


Monumente funerare evreiești vandalizate la Huși

„Acţiunile de distrugere a Cimitirului Evreiesc din Huşi reprezintă atacuri împotriva demnităţii umane”, a declarat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, vineri, la Huși, informează agenția Agerpres.

Ambasadorul SUA în România a fost vineri într-o vizită în judeţul Vaslui. Însoţit de vicepremierul Ana Birchall, de parlamentari de Vaslui, şi de autorităţile judeţene, diplomatul american a avut o întrevedere cu primarul municipiului Huşi, după care a mers să vadă Cimitirul Evreiesc din localitate, devastat în urmă cu trei săptămâni, când 73 de monumente funerare au fost vandalizate. „Nu este primul incident de acest fel din România. În ultimii doi ani au fost acte similare de vandalism în Bucureşti, în Reghin, în Zalău. Acestea nu sunt doar atacuri împotriva evreilor, ca o expresie a antisemitismului, ci sunt atacuri împotriva demnităţii umane”, a afirmat Klemm.

Întrebat despre declaraţiile autorităţilor judeţene care au condamnat cele întâmplate, dar au exclus ipoteza conform căreia actele respective ar avea vreo legătură cu anumite acţiuni antisemite, ambasadorul SUA în România a spus că nu vede alte motive pentru care actele de vandalism au avut loc. „Mi-e greu să găsesc altă explicaţie, altceva decât nişte acte anisemite”, a spus Hans Klemm.

XS
SM
MD
LG