Linkuri accesibilitate

Liderul opoziției din Venezuela cheamă la revoltă militară


Liderul opoziției din Venezuela Juan Guaido vorbind unui militar, 30 aprilie 2019
Liderul opoziției din Venezuela Juan Guaido vorbind unui militar, 30 aprilie 2019

În Venezuela liderul opoziției, Juan Guaido, se află în stradă împreună cu activistul deținut Leopoldo Lopez și un mic contingent de militari, în fruntea unei revolte militare. „Acesta este momentul pentru toți venezuelenii, indiferent dacă sunt în uniformă sau nu”, a spus Lopez la prima sa apariție publică după ce a fost arestat în 2014 pentru organizarea de proteste antiguvernamentale.

Lopez spune că a fost eliberat de militari. Înaintea acestei declarații, Guaido a fost văzut într-un video lângă o bază aeriană de la Caracas, în compania unor soldați înarmați, însoțiși de câteva vehicule blindate. Guaido a spus că soldații apără constituția venezueleană și a cerut populației să iasă în stradă ca să demonstreze pașnic.

„Acum este momentul”, a spus Guaido. Între timp, guvernul de la Caracas a spus că se confruntă cu „o mică tentativă de puci” condusă de militari „trădători”. Un lider socialist a cerut suporterilor guvernului să vină la palatul prezidențial ca să-l apere pe președintele Nicolas Maduro.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG