Linkuri accesibilitate

Ucraina cere comunității internaționale să nu recunoască pașapoartele rusești emise pentru separatiștii pro-ruși din estul țării


Ministerul de externe al Ucrainei a cerut comunității internaționale să nu recunoască pașapoartele rusești emise pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. În declarație se spune că Moscova își dovedește astfel „disprețul absolut pentru normele și principiile legilor internaționale”.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat la 24 aprilie un ordin executiv privind emiterea în regim prioritar de pașapoarte rusești pentru rezidenții permanenți ai Donbasului, unde separatiștii pro-ruși luptă de cinci ani cu forțele guvernului de la Kiev. Potrivit Interfax, la 29 aprilie au fost depuse primele 80 de asemenea cereri de cetățenie provenite din Luhansk la centrul rusesc din Novoșahtinsk, iar la 30 aprilie a început să funcționeze un centru pentru solicitanții din Donețk la Pokrovskoe.

Potrivit unui sondaj efectuat la comanda Ministerului de interne rus, citat de Interfax, 86% din locuitorii Donbasului și-ar dori pașapoarte rusești.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG